26 Ocak 2017 Perşembe

Telefondan Root Atma Nasıl Yapılır?



Çoğu Android kullanıcısının telefonunu aldıktan sonra yapmaya çalıştığı önemli işlemlerden biri olan root atma işlemidir. Peki, bu işlem bilgisayar dışında yapılabilir mi? Bizce yapılır. Bugün root yetkisinin bilgisayar dışında nasıl yapılacağına dair bilgi vereceğiz. Bundan önce root nedir ona cevap verelim ve ardından root atma işlemi bilgisayarsız nasıl yapılır ona cevap verelim.

Root nedir?
Root genel anlatma internet ortamında daha doğrusu yazılım ve web site işleri ile uğraşan webmasterların sık olarak karşılaştığı bir kelimedir. Web ortamında yetkili kullanıcı olarak bilinir. Android ortamında da pek farklı bir isimle anılmaz aslında. Android’de işletim sistemleri belli sınırlamalara tabi tutulmuştur. Root atma işleminin ardından bu sınırlar tamamen kalkıyor ve işletim sistemi sizi telefonunuzda tam yetkili kılıyor. Bu sebepten dolayı da telefonunuzda bütün erişmek istediğiniz bölmelere erişebiliyor bu bölmelerde istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz. İzinleri tam olarak verdiği için bu işleme root işlemi denmektedir.
Bilgisayarsız root atmak mümkün mü?
Evet, bu işlemi bir program aracılığı ile yapmak mümkündür.

Root zararlı mıdır?
Root işletim sistemine bir zarar vermez fakat belirttiğimiz gibi root işlemi telefonlara fabrika ayarları dışında tam yetki vereceğinden bu işlemi telefon üreticileri ve işletim sistemi doğru bulmamakta hatta bu işlemi yapmanız durumunda çoğu telefon üreticisi telefonunuzun garanti kapsamı dışına çıkarmakta ve garantisini iptal etmektedir. Bu yüzden bu işlemi yaparken bunları göz önünde bulundurarak yapın. Ek olarak bu program Google’ın hizmet şartlarını karşılamadığından bu programı Google Play Store de bulmanız olanaksız. Bu sebepten dolayı programı aşağıdaki linkten indirmeniz gerekmektedir.

Root atmak için izlememiz gereken adımlar nelerdir?




  • KingRoot  ya da iRoot/Romaster SU adreslerinden istediğimiz apk yi indiriyoruz.

  • Telefonumuzun ayarlarını açarak “Geliştirici Seçenekleri” bölümünden “Sahte Konumlara İzin Ver” seçeneğini işaretliyoruz.

  • Uygulamayı kurup açıyoruz.




  • Uygulamayı açtıktan sonra Uygulama telefonumuzu inceleyecek ve daha önce root işlemi yapılıp yapılmadığını size gösterecek. Eğer root yapılmamışsa işleme devam edecek.

  • Root işlemi yapılmamışsa orta kısımda “Root Now” butonu belirecektir. Butona basıyoruz.




  • Butona bastıktan sonra Rooting Hard Now yazısı ile rootlama işlemine başlayacaktır.  ( Biraz uzun sürebilir. )

  • İşlem tamamlandıktan sonra “Root Succefully” diye yazı karşınıza gelecektir. Bu yazıyı gördüğünüzde root işleminizin başarılı olarak tamamlanmıştır.


[tpsscode themes="theme2"]

2 yorum: