23 Temmuz 2015 Perşembe

Winrar Arşive Şifre Koymak

Winrar-Sifre-Koyma

WinRAR, dosyalarınızı RAR formatında sıkıştırabileceğiniz ve açabileceğiniz geniş bir yazılımdır. Dosyaların bilgisayarda fazla dağınık kalmaması ve fazla yer harcamaması için tercih edilen, çoğu bilgisayar kullanıcısının da kullanmış olduğu WinRAR'ı bu yazımızda nasıl şifreleyeceğimizi resimli olarak anlatacağız.

Winrar dosyasına şifre koyma işlemi oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek Winrar dosyasına şifre koyma işlemini gerçekleştirebilir, dosyaya şifresiz erişimi engelleyebilirsiniz.

Winrar Dosyasına Şifre Koyma

1. İlk olarak arşive eklemek istediğimiz ve şifrelemek istediğimiz dosyaya sağ tıklıyoruz. Ve "Arşive ekle..." ye tıklıyoruz.

 

Winrar-Sifre-1

2. Daha sonra "Genel" bölümünden sağ alt köşede yer alan "Parola seç..." butonuna tıklıyoruz.

Winrar-Sifre-2

3. Winrar dosyasına şifre koyma için dosyamıza koymak istediğimiz şifreyi yazıyoruz ve "Tamam" a tıklayarak işlemi gerçekleştiriyoruz.

Winrar-Sifre-3

Alttaki resimde de gördüğünüz gibi dosyayı açarken bize parola sormakta.

Winrar-Sifre-4

 

Not: Bu adımlar Windows 7 işletim sisteminde ve WinRAR 5.21'de gerçekleştirilmiştir. Farklı işletim sistemlerinde veya farklı WinRAR sürümünde Winrar Dosyasına Şifre Koyma adımları farklılık gösterebilir.

Yukarıdaki adımları yaptığınız halde WinRAR arşivini şifreleme konusunda hâla hata yaşıyorsanız aldığınız hatayı aşağıya yorum olarak bildirirseniz yardımcı olabiliriz.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder