30 Ocak 2017 Pazartesi

Android Telefonu Hızlandırma Teknikleri

Android telefonu hızlandırma teknikleri ile cihazlar da belli bir zaman aralıklarıyla gereksiz çöp dosyalar ve çerezlerden birikerek donma ve yavaşlama gibi problemleri ortadan kaldırabiliriz. İOS ve Windows Phone gibi işletim sistemlerine göre biraz daha savurgan ve en çok tercih edilen andorid işletim sistemidir. Android destekli cihazlarda donma ve yavaşlama problemleri genellikle bilinçsiz kullanımdan kaynaklanmaktadır. Hele ki android cihazını üzün süredir kullanıyorsanız eğer bu durum katlanılmaz hal alabilmektedir.
 Android işletim sistemi destekli cihazlarda sistem hızlandırma, gereksiz uygulamalar ve donma ve kasılmalara yol açabilecek widget eklentilerini sonlandırarak android destekli cihazları hızlandırabilirsiniz.

Android Telefonu Hızlandırma Teknikleri Nelerdir ?




  • Android İşletim Sistemini Mutlaka Güncel Tutunuz


Android cihazlarını hızlandırmak için her daim android cihazınızın güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Yeni yayınlanan güncellemeler android cihazlardaki sistem açıklarını, donma ve kasma gibi problemleri var olan güncelleme sürümünü yükleyerek sistemi hızlandırabilirsiniz.

Android destekli cihazlarda güncelleme yapmadan önce güncelleme işlemi uzun süreceği için batarya doluluk oranını kontrol ediniz. Güncelleme dosyaları yüksek boyutlu olduğu için wifi ağ bağlantısı uygulamasını kullanabilirsiniz bu sebeple internet kotanızı aşmamış olursunuz.

Android destekli cihazınızda güncelleme yapmak için cihazınızın Ayarlar bölümüne geliniz. Aşağıda yer alan Hakkında kısmına girdikten sonra il sırada çıkan Sistem Güncellemesi bölümüne giriş yaparak var olan güncellemeyi yükleyebilir ve gelecek olan güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.



  • Kullanmadığınız Sistem Uygulamalarını Kapatınız


Android işletim sistemi destekli cihazların içerisinde üreticiler tarafından yerleştirilen bir çok gereksiz uygulamalar bulunmaktadır. Elbette var olan uygulamaların bazıları işlerimizi kolaylaştırmakta fakat kullanılmayan gereksiz çalışan uygulamalar cihazınızı gereksiz şekilde yormaktadır.

Uygulamalar üreticiler tarafından cihaza yerleştirildiği için var olan gereksiz uygulamalar cihazdan silinmemektedir. Kullanmadığımız ve gereksiz çalışan uygulamaları kaldıramasakta çalışan uygulamaları durdurabilmek mümkün.

Android destekli cihazınızda kullanmadığınız ve gereksiz çalışan uygulamaları durdurmak için cihazınızın Ayarlar bölümüne gelerek Uygulamalar kısmına giriniz. Üst tarafta yer alan Çalışanlar simgesine tıkladıktan sonra çalışmasını istemediğiniz uygulamaları seçerek Durdur botunu ile çalışmayı sonlandırabilirsiniz.



  • Widget ve Donmaya Yol Açabilecek Hareketli Duvar Kağıdını Kapatınız


Android destekli cihazların donma ve kasma gibi problemlerin başında cihazın performansını düşürebilecek uygulamaların başında widget ve hareketli duvar kağıtları gelmektedir. Widget ve hareketli duvar kağıtları cihazınızın batarya süresinin hızla tükenmesine yol açmaktadır.

Andoid cihazında var olan widget uygulamalarını ve hareketli duvar kağıtlarını sonlandırarak sistemi daha seri biçimde cihazın performansını arttırabilirsiniz. Bu sayede akıllı telefonların genel sorunlarından biri olan batarya problemlerine çözüm getirebilirsiniz.

Cihazınızda ki sade görünüm menü geçişlerini ve internet üzerinde hızlı geçiş performansını arttıracaktır. Widget uygulamalarını durdurmak için Başlangıç tuşuna basarak Widgetler bölümüne giriniz. Karşınıza çıkan widgetleri sonlandırarak widget uygulamasını durdurabilirsiniz.



  • Kullanmadığınız Uygulamaları Siliniz


Android cihazlarda yüklenen uygulamaların getirdiği ek dosyalar cihazınızda gereksiz yer kaplaması yaptığı için android cihazınızın performansını düşürmektedir. Kullanmadığınız uygulamaları sık sık kontrol ederek cihazınızdan siliniz.

Andorid destekli cihazdaki uygulamaları silmek için Ayarlar menüsü altından Uygulamalar başlığını seçerek kontrol edebilir, buradan kullanmadığınız uygulamaları seçtiğinizde uygulamayı Kaldır butonunu kullanarak kullanmadığınız uygulamaları silebilirsiniz.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder