3 Şubat 2017 Cuma

Laptop Batarya / Pil Süresi Uzatmak

Laptop batarya / pil süresi uzatmak için bir kaç öneri ! Taşınabilir bilgisayar kullanıcıları için baş belası batarya sorunları hiç bitmiyor. Erken şarj bitimi istenilmedik bir olay olsa da bu sorun aşılmayacak durum değil. Elbette her bataryanın bir ömrünün olduğu bilindik gerçek fakat düzgün bakım ve kullanım ile batarya ömrünü uzatmak mümkün.

Pil süresi uzatmak için ne yapmalıyız ?


Meşakkatli bir iş olsa da azimle yapılarak işlemlerle batarya ömrünü uzatacağız. İlk olarak yapılacak işlemler fişe takılı iken kullanıyorsak, bilgisayarı kapatıp bataryayı çıkaralım ve bataryasız şekilde her zaman kullanalım. Eğer batarya ihtiyacı duymamız gerektiğinde yeniden takarak kullanabilirsiniz. Burada önemli nokta bilgisayarı ister fişte kullanın isterseniz normal olarak asla bilgisayar açıkken bataryayı çıkartmayın. Bu işlemler batarya ömrünü uzatmaya basit çözümlerdir.Araştırmalar sonucunda elde edilen veri ve bilgilerden yola çıkarak bataryayı asla %80 üzerine %20 altına düşmemesine özen gösterin.

Eğer batarya %80 oranına geldiğinde bilgisayarı kapatın ve bataryayı çıkartarak kullanmaya devam edin. %20 düzeyine indiğinde ise bilgisayarı kapatın ve prize takana kadar kapalı tutun.

Bu işlemlerle pratik olarak batarya ömrünü uzatabilirsiniz.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder