30 Ocak 2017 Pazartesi

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme Kişisel Güvenlik Uygulaması



Geçtiğimiz günlerde WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme adı altında yeni bir kişisel güvenlik uygulamasıyla tüm kullanıcıların güvenliğini sağlamayı hedefledi. Bunun üzerine Whatsapp üzerindeki mesajlar özel bir şifreleme yöntemi ile korunmaya başlandı.Tüm WhatsApp kullanıcıları bunu “Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelenmeyle korunmaktadır. Daha fazla bilgi için dokunun.” şeklinde bir mesaj ile öğrenmiş oldu.

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme Nasıl Kullanılır?


Whatsapp kendisini geliştirmeye devam ediyor. Her gün yeni bir güncelleme yayınlayan Whatsapp bildiğiniz üzere geçen haftalarda yeni bir güncelleme yaptı ve ''uçtan uca şifreleme'' adlı bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde konuşmalarınızı karşıdaki kişi haricinde kimse göremiyordu.

Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?


Bu özellik çok kısa süre önce Whatsapp'a eklendi. Fakat bir çok kişi bu özelliğin halen nasıl kullanabileceğini bilemiyor ve kafa karıştıran bir özellik olarak düşünüyor. Aslında yararlı olan ve gizliliğe önem veren kişiler için önemli olan bir özellik. Bu özelliği kullanabilmeniz için arkadaşınızın telefonunu alıyorsunuz ve sizin telefonunuzu da alıyorsunuz yan yana getirip birbirine bağdaştırıyorsunuz. Yani bu özellik NFC, Bluetooth sayesinde gerçekleşmiş oluyor. Bu sayede bağdaştırırsınız hiç bir şekilde sizden başka kimse konuşmayı okuyamıyor.


Peki WhatsApp’ın Bu Şifreleme Yöntemi Ne Kadar Güvenli ?


Bir Antivirüs programı olan McAfee geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile WhatsApp’ın yeni şifreleme özelliğinin güvenilir olmadığını,orta sınıf hackerlerin bile uygulama bünyesindeki mesajlara ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca Ubergizmo’da bulunan bir haber WhatsApp’ta hala güvenlik açığı bulunduğunu söylemektedir.
 

Hükümet Yetkilileri ile Teknoloji Şirketleri Arasındaki Savaş …


Tam da WhatsApp’ın Güvenilir mi ? Güvenilmez mi ? soruları sosyal medyada dolaşırken bir başka soru da WhatsApp hükümet yetkilileri istediğinde kullanıcıların özel bilgilerini servis edecek mi ? Şu sıralar Apple ile FBI yetkilileri arasındaki gerginlik henüz yeni son bulmuşken (Bu arada belirtelim FBI gri şapkalı hackerler ile anlaşıp apple şifresini kırdırıp dava sonucunu beklememişti) Tüm sosyal medya veya anlık chat uygulamalarını kullanan insanlar bu soruyu merak ediyor…Önümüzdeki günlerde WhatsApp ve diğer uygulamaların ne kadar güvenli olduğunu ortaya çıkacak açıklar ile öğrenmiş olacağız.Hayatımızın bir parçası olan bu uygulamaların kişisel bilgilerimizi en iyi derecede koruması dileğiyle …

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder