5 Kasım 2016 Cumartesi

VDS Nedir? VDS Ne İşe Yarar?

Hükûmet kararıyla engellenen tüm sitelere girebilmenin çok fazla yolu var. Bu yollardan en çok ve en uzun şekilde kullanımı olan bir yolu da VDS yani kelime anlamı olarak Virtual Dedicated Server anlamına gelmektedir. VDS nedir derseniz VDS'nin amacı ise günümüz kullanıcıları tarafından tamamen, bilgisayarın görünen internet bağlantısını sanki yurtdışındaymış gibi kullanmaktır.

Açık, net ve kısa terimi ise sunucuyu sanalda kullanmak. Yani 10 GB hafızalı bir bilgisayarı 1 GB şeklinde 10 farklı bilgisayar gibi kullanmak bile mümkün olmaktadır.

VDS kullandığınız zaman ne yapabilirsiniz?


VDS kullandığınız bilgisayarla hangi ülke üzerinde sanal sunucu yapmışsanız, o ülke kurallarınca internet erişimine sahip olabilirsiniz. Şöyle ki, mesela ben Almanya'da yaşasam, ancak Türkiye sunucusu yapsam, Türkiye'de kurallar gereği engelli olan sitelere giremem. Yani bu şu anlama geliyor, eğer şuanda Amerika'nın sanal sunucusunu kullanırsak, bütün sitelere engelsiz şekilde girebiliriz.



 

VDS Programı ZenMate ile VDS'yi Keşfedin


VDS programı olarak önerebileceğim en güzel program, ZenMate programı. Program ilkokul seviyesinde bile öğrencinin kullanabileceği kadar kolay, uzun süreli ve kesintisiz. İndirdikten sonra direk olarak ülke işaretliyorsunuz ve daha sonra kullanmaya başlıyorsunuz. İnternet hızınız daha hızlı olsun istiyorsanız : Avusturya, Almanya ve Hollanda'yı deneyebilirsiniz.

Erişim yasağı olmadan internet daha güzel. Herhangi bir sorun yaşadığınız taktirde yorum yoluyla belirtebilirsiniz.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder