23 Temmuz 2015 Perşembe

Android Root Nasıl Yapılır?

Android-Root-Yapma

En çok kullanılan mobil işletim sistemi Android için root ile telefonunuzun derinliklerine inmeye ne dersiniz? İşlemcinize overclock yapabilir, temanızı değiştirebilir, firmware değiştirebilir, kaldırılamayan uygulamaları kaldırabilir kısaca Android cihazınızı her şeyiyle özelleştirebilirsiniz. Birçok Android kullanıcı Android root yapma işleminin zor olduğunu, felaket olduğunu düşünse de bu gayet kolay bir işlemdir. Android root işlemini yapmak için birçok program var. Bunlardan en popülerleri Odin ve Kingo Android Root'tur. Bu yazımızda da Android root yapma için kullanacağımız program Kingo Android Root'tur. Detay atlamadan yazdığımız adımları uygulayarak Android root yapma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Android Telefon Root Nasıl Yapılır?

Root yapma programları içerisinde en iyi ve basit olarak düşündüğümüz Kingo Android Root'u kullanacağız. Birkaç tıklama ile Android telefonunuza root Android root yapma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edin ve root yapmak için uygulayın.

1. Kingo Android Root programını buraya tıklayarak indirin ve bilgisayarınıza kurun.

2. Kurulum tamamlandıktan sonra telefonunuzu USB aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın. Not: Telefonunuzda USB Hata Ayıklama Modu'nu etkinleştirmeyi unutmayın.

3. Kingo Android Root gerekli driverları kuracaktır. Karşınıza aşağıdaki ekran geldiyse kabloyu çıkarın ve bilgisayara yeniden takın.

Android-Root-Yapma-1

4. Android root yapma işlemini devam ettirebilmek için "Geliştirici Modu"nu etkinleştirmeniz gerekmekte. Bu modu nasıl etkinleştirebileceğimiz program içerisinde anlatılmış.

Android-Root-Yapma-2

5. Geliştirici modunu açtıktan sonra kabloyu çıkarın ve yeniden bilgisayara takın.

6. Daha sonra Geliştirici Mod seçeneklerinde bulunan Debugging / Hata Giderme altındaki Android Debuging / Android hata giderme seçeneğini açın.

7. Kingo Root sizi USB debugging'i açmanız için uyaracaktır.

Android-Root-Yapma-3

8. Android telefonunuzda karşınıza gelen pencerede "OK" a dokunun.

9. Program bizden uyarı penceresi ile izin isteyecektir. İzni kabul edin.

Android-Root-Yapma-4

10. İşlemler bittikten sonra Android telefonumuz Android root yapma işlemi için hazır hâle gelmiştir. "ROOT" butonuna tıklayarak telefonunuzu başarılı bir şekilde Root edebilirsiniz.

Android-Root-Yapma-5

11. Karşımıza telefonumuzun root edildiğine dair pencere çıkmakta. İstersek aşağıda yer alan seçeneklerden telefonumuzun Unroot yani Root işlemini geri alabiliriz.

Android-Root-Yapma-6

Yukarıda 11 adım ile kolayca Android root yapma işlemini gerçekleştirebilir, telefonunuzun haklarına sınırsız sahip olabilirsiniz. Artık tüm yönetici yetkisi ve yetkisi gerektiren özellikleri kullanabilirsiniz. Root yapmadan önce bir amacınız olmalı. Amaçsızca root atmak pekte doğru bir seçim değildir. Root'un kullanıcıya bağlı olarak artı ve eksi yönleri bulunmaktadır.

NOT: Kingo Android Root her telefon modelini desteklemez. Buraya tıklayarak desteklenen Android telefon modellerini görüntüleyebilirsiniz.

NOT2: Root'lu cihazınızı garantiye göndermeyin. Çünkü cihazınız garanti dışı sayılacaktır. Servise gitmeden önce Unroot yapmanız gerekir.

Bu yazımızda Android root yapma işlemi nasıl yapılır, Android telefon rootlamak gibi işlemleri detaylı şekilde resimli olarak 11 adımda anlattık. Yukarıdaki adımları uyguladığınız hâlde hala Android root yapma konusunda bir problem yaşıyorsanız aşağıdan yorum olarak bildirin. Size uygun çözümler üreterek sorununuzu çözebiliriz.

[tpsscode themes="theme2"]

4 yorum:

  1. […] gerekir. Root’suz telefonlarda Tek telefonda iki Whatsapp kullanma geçersiz olacaktır. Android Root nasıl yapılır internet sitemizde detaylı anlatım […]

    YanıtlaSil
  2. […] Android cihazınızın root’a sahip olması gerekir. İnternet sitemizde başka yazımızda Android Root Nasıl Yapılır onu açıkladık. Aşağıdan adımları takip edin ve cihazınızın DNS’ini istediğiniz […]

    YanıtlaSil
  3. […] Android telefon ve tabletleriniz için Android Root Nasıl Yapılır konumuza […]

    YanıtlaSil
  4. […] internetten araştırması muhtemel. Sitemizde hali hazırda telefonu bilgisayara bağlayarak Android Root Nasıl Yapılır? anlatmıştık. Bu yazımızda da bilgisayar kullanmayan veya telefonunu bilgisayara bağlayacak […]

    YanıtlaSil