31 Ocak 2017 Salı

Bilgisayarım Çok Yavaş Diyenler İçin Bir Kaç Öneri

Bilgisayarım çok yavaş ne yapmam gerekiyor?” diye düşünüyor ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız size bir kaç önerimiz var.
Bilgisayarlar genel olarak ilk alındığı gündeki hızında çalışmalarına maalesef devam etmezler. Bu durumun farklı farklı birçok sebebi olabilir ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız tavsiyeler adına doğru adrese geldiniz demektir.

Bilgisayarınız yavaş ise her şeyde olduğu gibi bunu düzeltmenin en net yolu sorunun kaynağını keşfetmektir. Normal bir web sitesini açarken bile uzunca bir süre bekliyor, izlemek istediğiniz videolar eğlence yerine işkenceye dönüşüyorsa çözüm bulma çabalarına girmelisiniz. Her ne kadar bilgisayar sorunu olarak düşünülse de bu gibi problemler bilgisayar temelli olmayabilir. Genel olarak ülkemizde servislere en çok teknik sorunlarla internet bağlantısının yavaşlığı sorunu karıştırılarak başvuruluyor. Bu nedenle öncelikle internet hızınızın ne kadar olduğundan haberdar olmalısınız.



Sorunun gerçekten bilgisayarınızda olduğunu keşfettiğinizde ise hard diskinizdeki boş alanı kontrol edin. Burada bahsettiğimiz hard disk işletme sisteminizin kurulu olduğu har disktir. Sistem çalıştığı zamanlarda Windows dosya oluşturabilmek için oldukça çok alana ihtiyaç duyar. Eğer hard diskiniz alan sınırına dayandıysa, bilgisayarınızın performansı da düşer. Bu sebeple arada işe yaramaz dosyalarınızı silmek veya usb’ye aktararak boş alan yaratmak önemlidir.



Microsoft’un Sistem Yapılandırma Aracı kötü performans sorunlu bilgisayarımız için kontrol edeceğimiz bir diğer yerdir. Bilgisayarınız açıldığı anda siz istemeseniz bile onunla birlikte birçok program açılır. Açılan programlar çoğaldıkça ve bilgisayarı zorladıkça bilgisayarınızın açılış süresi de artar. Açılış süresi uzadığı gibi fazla ve gereksiz programlar bilgisayarınızı yavaşlatır. Eğer bilgisayarınız Windows 7 işletim sistemine sahip ise bilgisayarlarda Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak açılan pencereye “msconfing” yazarak sistem yapılandırma kısmına ulaşabilirsiniz. Burada performans düşüşünün sebebini görebilirsiniz.Windows 8 kullanıcıları ise bu bölgeye görev yöneticisin deki başlangıç bölümünden ulaşabilirler.

Ek bir Kaç Öneri



  • Bilgisayarım>C sürücüsü>windows>prefetch klasörü içindeki herşeyi silin.

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Documents and Settings>Kullanıcı adınız>Recent klasörü içindeki herşeyi silin.

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Documents and Setting>Local Settings>Temp klasörü içindeki herşeyi silin.

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Documents and Setting>Kullandığınız kullanıcı>Local Settings>Temporary Internet Files içindeki herşeyi silin.

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Documents and Setting>Kullandığınız kullanıcı>Local Settings>History klasörü içindeki herşeyi silin.

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Windows>uninstal(saydamsı olan gizli klasörlerdir bunları silin yalnız dikkat edin bunlar dışında bir şey silmeyin.Bazen bunlar olur olmassa silmenize gerek kalmıyacak)

  • Bilgisayarım>C sürücüsü>Windows>Temp klasörü içindeki herşeyi silin.

  • Birde isterseniz sistem geri yükleme dosyalarınıda silebilirsiniz.(bu tamamen size kalmış bişi bu bilgisayarı yavaşlatmaz ama yer kaplar) bunun için:Bilgisayarım>sağ tıkla>Özellikler>Sistem geri yükleme>''Bütün sürücülerdeki sistem geri yükelmeyi kapat''ı işaretleyip uygula deyin.Daha sonra sistem geri yüklemeyi açmak istediğiniz vakit işareti kaldırıp uygula deyin.


[alert style="success"]Güvenli modda başlangıçta virüs programı çalışmaz sizinde çalıştırmak için başlattan girip çalıştırmanız gerekmektedir. virüs taraması yaptıktan sonra yaptığınız bütün ayarları geri alın yani kota sınırını tekrar açın ve işaretlerini kaldırdığınız programları tekrar işaretleyin tabi virüsün temizlendiğinden emin olduğunuz programları)
bu ufak yazılımlarlada Antivirüsün temizliyemediği çerezleri temizleyebilirsiniz indirmek için;[/alert]

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder