26 Temmuz 2015 Pazar

Whatsapp Mavi Tik Kapatma

mavi-tik-kaldirma

Whatsapp'ın son güncellemelerinde Whatsapp kullanıcılarının karşısına çıkmış olan "mavi tik" bazı kullanıcılar için iyi bazı kullanıcılar için ise kötü olarak geldi. Benzer şekilde Facebook'ta da olan ve bir kısım kullanıcıların karşı tarafın mesajı gördüğünü veya görmediğini göstermesine sinirlenmekte.

Özellikle sevgililer için bir ayrılma sebebi yaratacak olan "mavi tik", Whatsapp'ın duyarlılığı sonucu bir sonraki güncelleme de isteğe bağlı kapatılabilir olarak karşımıza geldi. Peki Whatsapp Mavi Tik Kapatma nasıl yapılır? Aşağıdaki adımları uygulayarak sinir bozucu olarak düşündüğünüz "mavi tik" i kolayca kaldırabilirsiniz.

Whatsapp Mavi Tik Kapatma


1. Whatsapp uygulamamıza giriyoruz, sağ alt köşedeki "Ayarlar" a tıklıyoruz.

2. Ayarlar'a girdikten sonra "Hesap" a dokunuyoruz.

Whatsapp-Tik-Kaldirma-1

3. Üstte bulunan "Gizlilik" kısmına dokunalım.

Whatsapp-Tik-Kaldirma-2

4. Aşağı doğru kaydıralım ve "Okundu Bilgisi"nden seçili alanı kapatalım.

Whatsapp-Tik-Kaldirma-3

 

Yukarıdaki resimler iOS ortamında kaydedilmiştir. Bu adımları Android'te de aynı şekilde uygulayabilirsiniz. "Okundu Bilgisi" kısmında tiki kaldırırsanız kapatmış olursunuz.

Whatsapp Mavi Tik Kapatma ile tam olarak mavi tiki kapatmış olur muyuz?


Mavi tiki kapatırsanız karşı tarafa mavi tik gitmeyecek sizin gönderdiğiniz mesajlarda da ortadan kalkmış olacaktır. Mavi tik kapatma gruplar için geçerli değildir. Gruplarda "Görüldü" aynı şekilde devam edecektir.

Bu yazımızda resimli olarak Whatsapp Mavi Tik Kapatma işlemi nasıl gerçekleştirilir anlattık. Kapatma konusunda hâla bir sorun yaşıyorsanız aşağıdan yorum olarak bildirebilir, sorununuza yanıt alabilirsiniz.

 

Android cihazınızda iki veya daha fazla Whatsapp aynı anda kullanmak isterseniz, Tek Telefonda İki Whatsapp Nasıl Kullanılır? yazımıza gözatabilirsiniz.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder