14 Temmuz 2015 Salı

Resimdeki Yazı Metne Nasıl Dönüştürülür?

İş gereği veya acil yapmamız gereken resimlerdeki yazıları metinlere dönüştürmenin, resme bakarak metinleri yeniden yazmanın ne kadar zor olduğunu biliyor veya tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu yazımızda da sizlere program aracılığıyla resimdeki yazıların bilgisayar ortamına nasıl aktarıldığını anlatacağız.

Birçoğumuz Office programlarını lisanslı veya ilaçlı olarak kullanıyoruzdur. Ve belki birkaçı dışında hiç birini bir kere bile açmadık. Dönüştürme sorununuz için de nadir olarak kullanılan OneNote adlı Office yazılımını kullanacağız. Haydi nasıl dönüştürebileceğimizi öğrenelim!

1. İlk olarak Office OneNote programını açıyoruz. Ardından "Insert(Ekle)"e tıklıyoruz.

Onenote-ana

 

2. Insert kategorisinden "Pictures(resimler)"e tıklıyor ve içerisinde bulunan yazıları dönüştürmek istediğimiz resim veya resimleri seçiyoruz.

Onenote-2

3. Resmimizi ekledikten sonra resmimize sağ tıklayarak "Copy Text From Picture(Resimden Metin Kopyala)" ya tıklıyoruz.

Onenote-3

4. Artık metinlerimiz önbelleğimize eklendi ve istediğimiz yere yapıştır komutu ile yapıştırarak metinlerimizi görebiliriz.

Onenote-4

Gördüğünüz gibi resimdeki metinleri dijital ortama aktardı. Fakat yukarıdaki resimde de görebileceğiniz üzere bazı yerlerde yazım hataları mevcut. Ama sıfırdan resme bakarak metinleri yazmak yerine bu şekilde işlemi yaparak metindeki yazım hatalarını düzelterek işinizi daha kolay hale getirmiş olursunuz.

DİĞER ALTERNATİF: Online OCR hizmeti ile Resimdeki Yazıları Metne Dönüştürme


Herhangi bir program yüklemeye ihtiyaç olmadan bir internet sitesi aracılığıyla da işlemimizi gerçekleştirebiliyoruz.

1. Öncelikle buradan internet sitesine giriyoruz. Ve "Select File" a tıklıyoruz.

Online-ocr1

 

2. Maksimum 5 mb olacak şekilde resmimizi seçiyoruz. Ve resimdeki yazıyı dönüştürmek istediğimiz dili seçiyoruz.

Online-ocr2

 

3. Ardından formatımızı(Microsoft Word, Microsoft Excel veya Text Plain) seçiyoruz. Aşağıda bulunan güvenlik kodunu da girdikten sonra "CONVERT" butonuna tıklıyoruz.

Online-ocr3

4. Ve karşımıza metin olarak geldi. İster internet sitesi üzerinden metni kopyalayabilir, istersek de seçtiğimiz formatta "Download Output File" a tıklayarak indirebiliriz.

Online-ocr4

Not: Bizce bu yöntem OneNote ile Resimdeki yazıyı metne dönüştürme ye göre daha kolay. Ve dönüştürülen metinler daha az yazım hataya sahip.

Bu yazımızda Resimdeki yazıyı metne dönüştürme nasıl yapılır resimli şekilde anlattık. Umarız sorununuz çözülmüştür.

[tpsscode themes="theme2"]

0 Comments:

Yorum Gönder